Hoe progressiegericht leidinggeven meer voldoening en progressie brengt voor medewerkers en de organisatie

Iemand zie laatst: “Ik ben geïnteresseerd in progressiegericht leidinggeven en wil daar in mijn organisatie iets over vertellen. Maar hoe kan ik hen nu heel kort uitleggen wat het inhoudt?” In het onderstaande artikel beantwoord ik die vraag.

Trainingen Progressiegericht Werken

Wat is progressiegericht leidinggeven?

Progressiegericht leidinggeven is een stijl van leidinggeven die de nadruk legt op het helpen van werknemers zich te ontwikkelen en betekenisvolle vooruitgang te boeken in hun werk.

5 Kenmerken

Heel kort komt de aanpak op het volgende neer:

  1. Progressiegericht Werken: Het is een verzameling principes en technieken gebaseerd op de progressiegerichte aanpak. De progressiegerichte aanpak is in belangrijke mate gebaseerd op vele inzichten uit de wetenschappelijke psychologie.
  2. Innerlijke werkbeleving: Het helpt medewerkers zich beter te voelen en beter te presteren (lees meer over lees meer)
  3. Progressieprincipe: De focus op al bereikte en verder te bereiken betekenisvolle progressie werkt sterk motiverend zowel voor de leidinggevende zelf als voor medewerkers (lees meer).
  4. Motivatie: Een context waarin medewerkers zich kunnen richten op wat ze interessant en belangrijk vinden, levert een duurzame bron van energie voor progressie op (lees meer).
  5. Mindset: Het draagt bij aan het vormen van een groeimindsetcultuur die zich kenmerkt door meer samenwerking, betrokkenheid, innovatie en tevredenheid (lees meer over de groeimindsetcultuur).

Betekenisvolle progressie

De onderstaande figuur vat een aantal belangrijke elementen van de aanpak samen:

Samenvatting

Progressiegericht leidinggeven kan waardevolle voordelen voor jezelf, je organisatie en je medewerkers opleveren. Het helpt om met meer voldoening betere resultaten te behalen in je eigen werk en met je team. Door progressiegericht te gaan leidinggeven wordt je werk niet alleen leuker maar ook meer betekenisvol.

Lees meer:

Wat vind je van dit artikel?
  • Interessant (0)
  • Bruikbaar (0)