digestVanochtend verzorgden wij een workshop rondom het progressieprincipe (lees meer) en autonomieondersteuning (lees meer). Tijdens die sessie was ook iemand aanwezig die wij eerder in diverse trainingen hebben gehad en die al goed op de hoogte is van uiteenlopende progressiegerichte technieken. Tijdens een nabespreking van een oefening die we hadden gedaan noemde hij een instrument dat ik nog niet kende en dat interessant klinkt: IDoneThis. Dit is een website waar je je eenvoudig voor kunt inschrijven en die er voor zorgt dat jij (bijvoorbeeld) dagelijks, aan het eind van de dag, een mailtje krijgt toegestuurd waarin je wordt gevraagd wat je die dag voor elkaar hebt gekregen.

 Trainingen Progressiegericht Werken 


Normaal gesproken gaat onze aandacht meestal uit naar dingen die we nog moeten doen en problemen die op ons afkomen en niet zozeer naar wat er allemaal gelukt is. Eerder pleitte ik er al eens voor om een progressiedagboek bij te houden. Zoiets kan je helpen om scherper zich te krijgen op de dingen die er al wel degelijk lukken. Door te merken dat je ook dingen voor elkaar krijgt, progressie bereikt dus, kun je een positievere werkbeleving hebben wat je functioneren ten goede komt.

Deze app, IDoneThis, kan je hier dus bij helpen. De persoon in de training gaf aan dat hij de vraag niet elke dag beantwoord maar wel regelmatig en dat dit goed en motiverend werkt. De app biedt trouwens ook de mogelijkheid voor teamleden om progressie met elkaar te delen en kan dus ook op teamniveau nuttig zijn.

Mocht jij, als lezer van dit berichtje, de tool gaan uitproberen dan zou ik het leuk vinden om na enige tijd je ervaringen ermee te vernemen.

Wat vind je van dit artikel?
  • Interessant (7)
  • Bruikbaar (0)