Een focus op progressie is een van de dingen die de kern vormen van mijn aanpak van coaching, training en management. Hier zijn 5 citaten over progressie die ik inspirerend vind:

  1.  “Elke dag kun je vooruitgang boeken. Iedere stap kan vruchtbaar zijn. Maar er zal zich voor je voeten een steeds langer wordend, steeds meer opklimmend en steeds beter wordend pad uitstrekken. Je weet dat je nooit het einde van de de reis zult bereiken. Maar dit, zo verre van ontmoedigend, voegt alleen maar toe aan de vreugde en de glorie van de klim.” ~ Winston Churchill (1874 – 1965)
  2. Menselijke vooruitgang is noch automatisch noch onvermijdelijk … Elke stap richting het doel van rechtvaardigheid vergt opoffering, lijden en worsteling; de onvermoeibare inspanningen en gepassioneerde zorg van toegewijde individuen” ~ Martin Luther King, Jr. (1929-1968)
  3. Optimisme is essentieel voor prestaties en het is ook het fundament van moed en werkelijke  progressie.” ~ Nicholas Murray Butler (1862-1947)
  4. Progressie, van de beste soort, is relatief langzaam. Grote resultaten kunnen niet ineens worden bereikt; en we moeten tevreden zijn om ons voort te bewegen in het leven terwijl we lopen, stap voor stap.” ~ Samuel Smiles (1812-1904)
  5. Alle vooruitgang is experimenteel.” ~ John Jay Chapman (1862-1933)

Heb je ook een favoriet citaat over progressie? Laat het me weten.

Wat vind je van dit artikel?
  • Interessant (0)
  • Bruikbaar (0)