Alternatieven voor ik-ben formuleringen

In mijn artikel Drie manieren van ik-ben-denken die schadelijk kunnen zijn beschreef ik, aan het einde van het artikel enkele alternatieven voor ik-ben formuleringen. Naar aanleiding van het artikel schreef Jean: “Zeer mee eens! Maar ik smacht daarbij naar meer voorbeelden van formuleringen als alternatief voor de drie ik-vormen. En dan liefst formuleringen die niet te omslachtig zijn zoals ‘… één van de dingen waar ik me wel mee associeer’.”Ik pak de handschoen op en probeer hieronder enkele extra voorbeeldformuleringen te bedenken.

Het is een eerste poging. Wellicht komen er updates.

De rest van dit artikel is alleen toegankelijk voor geregistreerde leden. U kunt zich gratis registreren en hebt dan toegang tot alle artikelen. Mocht u al een account hebben aangemaakt, dan kunt u hier inloggen om de inhoud van deze pagina te bekijken.

Print Friendly, PDF & Email
Wat vind je van dit artikel?
  • Interessant (8)
  • Bruikbaar (6)