Integratie

In een nieuw artikel behandelen Netta Weinstein, Andrew Przybylski en Richard Ryan het integratieve proces. Hiermee bedoelen zij het proces van het coördineren en versterken van de congruentie tussen gedragingen en cognities en van hoe je nieuwe ervaringen kunt integreren met je bestaande netwerk van zelfkennis.

 Trainingen Progressiegericht Werken 

Drie subprocessen in het integratieve proces

De auteurs stellen dat het integratieve proces bestaat uit drie onderling verbonden subprocessen, namelijk bewustzijn (awareness), eigenaarschap/autonomie (ownership/autonomy) en nondefensiviteit (non-defensiveness) en zij vatten het bewijs samen voor de link van deze facetten van integratie met energie, welzijn en relationele voordelen.

Mindful awareness

Mindful awareness is de mate waarin mensen open toegang hebben tot hun eigen emoties, motieven en waarden. Personal ownership, of autonomie, is de mate waarin je verantwoordelijkheid neemt voor je emoties, beslissingen en gedachten. Non-defensiveness is de mate waarin je moeilijke situatie onder ogen ziet en probeert er oplossingen voor te vinden. De auteurs suggereren dat zowel autonomie-ondersteuning als mindful awareness het proces van integratie bevorderen.

Visualisatie

Hier is mijn poging om het artikel visueel samen te vatten:

Integratie

Wat vind je van dit artikel?
  • Interessant (3)
  • Bruikbaar (3)