Zelfredzaamheidsschaalvraag
Deze vorm van schaalvragen kun je gebruiken wanneer je al weet dat je cliënten niet gedurende de hele tijd dat zij bezig zijn met het bereiken van hun doelen, kunt blijven begeleiden. Dit kan bijvoorbeeld aan de orde zijn wanneer cliënten lange termijn-doelen stellen. De zelfredzaamheidsschaal kun je als volgt stellen: Stel je eens een schaal voor van 0 tot 10, waarbij 10 staat voor de situatie waarin jij zelfstandig verder kunt met dit onderwerp en daar geen hulp van mij meer bij nodig hebt. De 0 staat voor de situatie waarin jij geen idee hebt hoe je er zelf mee verder kunt. Waar sta je nu op die schaal? Deze schaalvraag kun je ook stellen wanneer je ervoor wilt zorgen dat coachingstrajecten niet langer duren dan strikt noodzakelijk, bijvoorbeeld omdat er maar een beperkt budget beschikbaar is voor de coaching.
Klik hier om meer te lezen over Zelfredzaamheidsschaalvraag.
► Verwante begrippen: Processchaalvraag, Schaalvraag, Concurrerende-doelenschaalvraag, Progressiegericht werken, Cirkeltechniek
► Willekeurige suggesties voor zoektermen: HEAR-model, Probleemontkenning, Beleefde mindsets van docenten, Toewijding, Socratische methode
Heeft u een vraag of suggestie, stuur ons dan gerust een mail.
Dan Katz legt uit dat de DISC-aanpak, zoals gepresenteerd door Thomas Erikson in Omringd door Idioten, volledig berust op pseudowetenschap.…
Beste Wim, Dank voor je reactie. Begrijp ik goed dat jij vindt dat het creëren van werkplekdemocratie een plicht voor…
Als we in een democratische rechtsorde leven met sociale grondrechten dan is zeggenschap van de werknemer in het bedrijf een…
Dat ben ik met je eens. Hij heeft dat vanaf het begin gedaan. Hier schreef ik erover tijdens de campagne…
Eigenlijk past Trump precies dezelfde tactieken toe als Hitler. Van die laatste weten we tot wat dat geleid heeft. (en…
Open link ► Dit artikel van Landry et al. (2024) laat zien dat vegetarische en veganistische eetpatronen kunnen helpen om…
Stel je voor dat je naar een autodealer gaat en de verkoper prijst zijn eigen 'slimme tactiek' aan: "Ik heb…
Open link ► Dit artikel van Schimmelpenninck (2024) laat zien dat het Nederlandse debat steeds meer wordt verstoord door tactieken…
Open link ► Dit artikel van Harrison et al. (2024) laat zien dat het schoolklimaat een belangrijke rol speelt in…
Open link ► Dit artikel van Wang et al. (2024) laat zien dat leerlingen van leraren die hun psychologische basisbehoeften…
Open link ► Dit artikel van Olafsen et al. (2024) laat zien dat dagelijkse schommelingen in frustratie van psychologische basisbehoeften…
► Interessant perspectief van Laura Batstra en Sanne te Meerman 🇺🇦 op ADHD en de misvattingen rondom deze classificatie. Zij…