Ron Berger: Austin's Butterfly

Ben jij als ouder of docent geïnteresseerd in hoe je kinderen een groeimindset kunt aanleren en om te gaan zien hoe ze beter kunnen worden via feedback en volharding? Dan kan de video hieronder interessant voor je zijn. Je kunt de video bekijken om zelf op ideeën te komen hoe je met kinderen over deze onderwerpen kunt praten of je kunt hen de video zelf laten zien. 

Austin’s Butterfly

In de video is Ron Berger te zien die praat met een groepjes jonge kinderen over een tekening van een vlinder gemaakt door een jongetje genaamd Austin.

Feedback, volharding, progressie

Wat leuk en leerzaam aan de video is, is hoe de kinderen zien hoe feedback en volharding kunnen helpen om beter te worden. Ook is het interessant om te zien hoe Ron Berger de progressie in de tekeningen zichtbaar maakt en wat het effect hierop is op de kinderen. Eén van de mooie dingen in de video is om te zien hoe zij ontdekken dat progressie mogelijk is, waar ze dat misschien zich eerst helemaal niet realiseerden.

Uitnodigend en erkennend

Misschien wel het meest interessante is om te zien hoe uitnodigend en erkennend Berger praat met de kinderen. De video ziend kan ik me voorstellen dat de kinderen het erg fijn en leerzaam moeten hebben gevonden om met hem te praten.

Wat vind je van dit artikel?
  • Interessant (3)
  • Bruikbaar (1)