In de nieuwste toevoeging aan haar omvangrijke reeks publicaties, “Progressiegericht Lesgeven, Florerend leren“, slaagt Gwenda Schlundt Bodien er opnieuw in om de kracht van progressiegericht werken te tonen. Als medeontwikkelaar van deze aanpak vertaalt zij op levendige wijze actuele wetenschappelijke inzichten naar de dagelijkse realiteit van het klaslokaal.

Het boek fungeert als een gids voor leraren, hen navigerend door de voornaamste uitdagingen van het hedendaagse onderwijs: van het aanpakken van onoplettendheid en desinteresse bij leerlingen tot het bevorderen van een positieve sfeer en het omgaan met persoonlijke twijfels als leraar. Progressiegericht Lesgeven biedt niet alleen inzicht in de problemen, maar ook concrete, toepasbare oplossingen.

Trainingen Progressiegericht Werken

Stevig fundament

Eén van de grootste troeven van Progressiegericht Lesgeven is de succesvolle koppeling van praktijkgerichte technieken met robuust en actueel wetenschappelijk onderzoek. Door het verweven van inzichten vanuit (onder andere) de zelfdeterminatietheorie van Richard Ryan en Edward Deci en de mindsettheorie van Carol Dweck, biedt het werk een stevig fundament voor de gepresenteerde strategieën. De herkenbare voorbeeldsituaties en bijbehorende tips maken het boek onmiddellijk toepasbaar in elke onderwijsomgeving.

Handig

Het design van het boek is zowel esthetisch als functioneel, wat de leeservaring verrijkt en het makkelijker maakt om naar specifieke secties terug te keren. Zeer handig is dat er op vele plaatsen in het boek QR-codes geplaatst zijn naar ondersteunende bronnen. Ook handig: elk hoofdstuk eindigt met praktische tips en literatuurverwijzingen, wat zowel nieuwe als ervaren leraren aanmoedigt om hun kennis verder uit te breiden.

Florerend leren

In he boek wordt duidelijk dat het floreren van leerlingen hand in hand gaat met het welzijn en de professionele groei van de leraar. Gwenda Schlundt Bodien heeft een essentiële gids voor het onderwijs geschreven die inspireert, informeert en aanzet tot actie. Progressiegericht Lesgeven is een must-read voor elke leraar die gelooft in de kracht van voortdurende groei en ontwikkeling.

Wat vind je van dit artikel?
  • Interessant (1)
  • Bruikbaar (0)