Open link ► Dit artikel van Oviedo et al. (2025) laat zien dat mensen vaak onderschatten hoe positief anderen hen…
door Coert Visser | sep 6, 2015 | Progressiegericht werken | 2 reacties
Onderstaand filmpje maakte ik enkele jaren geleden. Het geeft stapsgewijs weer hoe je een progressiegericht coachingsgesprek kunt voeren. Click op het plaatje om het filmpje te zien.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
Open link ► Dit artikel van Oviedo et al. (2025) laat zien dat mensen vaak onderschatten hoe positief anderen hen…
Bedankt John
Dank je wel Coert. Ik heb het even snel gescand en het is een goed gestructureerd en inhoudelijk overzicht. Het…
Bedankt John! Misschien ook interessant: in 1995 schreef ik dit artikel over ZSTs: https://progressiegerichtwerken.nl/zelfsturende-teams-wat-waartoe-en-hoe/
Indien ge¨interesseerd in zelfsturende teams kijk dan op de site van 'Corporate Rebels' uit Amsterdam. Zij hebben zich globaal al…
ja; dankjewel voor dit perspectief; voor mij (weer) helder
Open link ► Dit artikel van Zhang en He (2025) laat zien dat de relatie tussen de groeimindset van studenten…
Hallo Roel, Ik denk dat 360-gradenfeedback onder bepaalde voorwaarden nuttig kan zijn. Maar ik heb regelmatig kritische geluiden gehoord van…
Hi Coert, dank voor dit waardevolle artikel. Hoe kijk je naar 360 gr feedback als middel om tot reflectie te…
Ik waardeer het zeer hoe je ook deze recensie verwoord en zelf van commentaar voorziet. Inspirerend!
In mijn bespreking van Pinker’s boek Enlightenment Now schreef ik dat ik de maatschappelijke problemen in de VS als ernstiger…
Open link ► Dit artikel van Fong et al. (2024) laat zien dat het gevoel van verbondenheid met de onderwijsinstelling…
Bezoek ook www.progressfocused.com
Goed om toch weer een even echt bij stil te staan. Afgelopen week begeleidde ik een bijeenkomst waarin ik wel schetste hoe ik de ochtend wilde gaan invullen, maar vergat om de nuttigheidsvraag aan de deelnemers te stellen.
Tijdens de bijeenkomst hoorde ik een paar keer dat de ochtend niet helemaal aan de verwachtingen voldeed. Dan is het nog hard werken geblazen… Dit had ik kunnen voorkomen Door de deelnemers te vragen hoe we de ochtend nuttig zouden kunnen gebruiken.
Een mooie manier om verwachtingenbte managen, vorm te geven aan autonomie en zo als trainer niet voor verrassingen te komen staan…
Hallo Hera, Ik heb vergelijkbare ervaringen met hoe het vergeten van bepaalde interventie leerzaam kan zijn. Als je de interventie vergeet merk je dat er iets niet helemaal goed loopt. Als je er dan later op reflecteert begrijp je dat de vergeten interventie echt een functie heeft waar je je dan meer bewust van bent geworden.