De ProgressScan Leidinggeven is een nieuwe manier om gericht te werken aan je ontwikkeling als leidinggevende zonder dat je fysiek naar een training hoeft te reizen. Ben jij benieuwd hoe jouw stijl van leidinggeven zich verhoudt tot de optimale leidinggevende stijl? Wil je graag feedback over wat je al effectief doet in je rol als leidinggevende en waar je verdere progressie in kunt boeken? Wil je graag concrete tips en suggesties hoe je een volgende stap kunt gaan zetten? Dan is de ProgressScan Leidinggeven interessant voor je. Hieronder kun je meer lezen.

ProgressScan Leidinggeven

Bij de ProgressScan over leidinggeven krijgen leidinggevenden de gelegenheid om een vragenlijst in te vullen. De inhoud van de vragenlijst is gebaseerd op twee van de pijlers van progressiegericht leidinggeven, namelijk mindset en motivatie. De resultaten van de ProgressScan geven inzicht in welke dingen in je stijl als leidinggevende al goed werken en welke mogelijkheden voor verdere progressie je kunt benutten.

Wat levert de ProgressScan Leidinggeven op?

ProgressScans zijn er voor individuele afnames maar ook voor groepsafnames. Binnen twee werkdagen na het invullen ontvang je je individuele rapportage en (bij groepsafnames) een geanonimiseerde groepsrapportage. Die rapportage geeft je snel inzicht in de progressie die je al hebt bereikt als leidinggevende of team en de progressie die jij en het team nu verder zouden kunnen gaan bereiken. De ProgressScan is niet bedoeld voor selectiebeslissingen en doet geen uitspraken over vaststaande en onontwikkelbare capaciteiten. In plaats daarvan krijgen de invullers concrete en praktische handvatten in handen om hun stijl van leidinggeven dichter naar de optimale stijl te gaan brengen. Hiervan profiteer je niet alleen zelf maar ook je team. Want een progressiegerichte stijl van leidinggeven kan ertoe leiden dat medewerkers beter gaan leren, presteren en samenwerken en zich ook beter gaan voelen.

Mindset en Motivatie

De optimale leidinggevende stijl is gebaseerd op twee belangrijke psychologische theorieën: de zelfdeterminatietheorie en de mindsettheorie. Uit de onderzoeken binnen de zelfdeterminatietheorie blijkt dat leidinggevenden die de psychologische basisbehoeften van medewerkers ondersteunen de motivatie en het functioneren van deze medewerkers helpen verbeteren. Uit de onderzoeken binnen de groeimindsettheorie blijkt dat medewerkers die een groeimindsetcultuur ondersteunen een werkcontext creëren waarbinnen medewerkers beter leren en presteren en effectiever en volhardender reageren op tegenslagen.

Uitproberen?

Hier kun je meer informatie aanvragen of een ProgressScan aanvragen voor jouzelf of je team.

Print Friendly, PDF & Email
Wat vind je van dit artikel?
  • Interessant (2)
  • Bruikbaar (2)