9789079750030-240x300Binnenkort (op 1 juli) verschijnt mijn nieuwe boek Progressiegericht werken: oplossingsgericht vooruit. Het is nu al te bestellen via deze link.

‘Progressiegericht werken: oplossingsgericht vooruit’ introduceert de progressiegerichte aanpak. Deze aanpak verenigt de kracht van oplossingsgericht werken met inzichten uit de wetenschappelijke psychologie.¬†De term progressiegericht past goed bij wat altijd al de essentie van de oplossingsgerichte aanpak is geweest, namelijk progressie bereiken in de gewenste richting. Ook doet de term recht aan de vele ontwikkelingen die in de afgelopen tien jaar tot stand zijn gekomen in de oplossingsgerichte aanpak.¬†Daarnaast is er veel kennis beschikbaar gekomen vanuit de wetenschappelijke psychologie die een nuttige aanvulling is gebleken op de oplossingsgerichte aanpak. Voorbeelden hiervan zijn het werk van Carol Dweck over de groeimindset, het werk van Ed Deci en Richard Ryan over de zelfdeterminatietheorie en het werk van Teresa Amabile en Steven Kramer over het progressieprincipe.

Dit boek is vooral bedoeld voor coaches, trainers, managers, medewerkers, docenten en studenten. Het bevat veel praktische voorbeelden en een heldere uitleg over hoe de progressiegerichte aanpak kan worden gebruikt in tal van contexten.

Print Friendly, PDF & Email
Wat vind je van dit artikel?
  • Interessant (1)
  • Bruikbaar (0)