Hersenvitaminen: compact, interessant en bruikbaarGisteren viel bij mij Hersenvitaminen, Meer succes met de groeimindsetmix in de brievenbus. Het is een prachtig boekje, mooi vormgegeven en goed geschreven, over een onderwerp dat voor iedereen nuttig en interessant kan zijn. Iedereen heeft te maken met vragen over prestaties en ontwikkeling. In de eerste plaats stel je die vragen over jezelf. In de tweede plaats stel je ze over de mensen in je omgeving, bijvoorbeeld je kinderen en je collega’s.

 Trainingen Progressiegericht Werken 

Hoe je die vragen beantwoordt, is heel belangrijk zoals te lezen valt in Hersenvitaminen. De auteur, Gwenda Schlundt Bodien, (ze is sinds 1998 een collega van me, dat zeg ik er in alle openheid bij) beschrijft op toegankelijke en praktische wijze wat er allemaal bekend is over de ontwikkelbaarheid van menselijke capaciteiten.

Dit compacte boek kun je lezen tijdens een lange treinrit. En als je dat doet, ben je niet alleen wijzer geworden over de groeimindset. Ook, dat durf ik te wedden, heb je zin om te gaan werken aan je eigen verdere ontwikkeling en om anderen te stimuleren bij hun ontwikkeling. Bovendien heb je ideeën opgedaan over hoe je dat zo goed mogelijk kunt aanpakken.

Print Friendly, PDF & Email
Wat vind je van dit artikel?
  • Interessant (3)
  • Bruikbaar (1)