De progressielunchHet boeken van progressie in iets wat belangrijk voor je is in je werk kan erg motiverend zijn. Het kan je kijk op je werk positiever maken, het kan positieve emoties opleveren en het kan je functioneren verbeteren. Maar helaas blijft progressie vaak onopgemerkt. Om de positieve effecten van progressie te kunnen ervaren is nodig om progressie zichtbaar te maken en te monitoren. Een manier die ik eerder al beschreef om dat voor elkaar te krijgen is het bijhouden van een progressiedagboek. Een andere manier die ik beschreef is om gebruik te maken van elektronische hulpmiddelen zoals Hieronder beschrijf ik nog een andere manier om meer zicht te krijgen op je progressie en deze progressie beter te benutten: De progressielunch

Uitleg: Kies een paar collega’s met wie je een goed contact hebt en die enigszins op de hoogte zijn van progressiegericht werken. Spreek met hen af om 1 keer per week een lunch te organiseren waarbij ieder vertelt over de betekenisvolle progressie (maakt niet uit hoe klein die progressie was) die hij of zij geboekt heeft. Als een persoon deze betekenisvolle progressie heeft beschreven kunnen de andere aanwezigen natuurlijk progressiegericht doorvragen. Nadat ieder verteld heeft over de bereikte progressie kun je een rondje maken waarin ieder vertelt over de progressie die hij of zij de komende week graag wil gaan bereiken. Natuurlijk kan ook hierover progressiegericht doorgevraagd worden.

Als het goed is kan een dergelijke progressielunch erg stimulerend werken. Niet alleen hebben alle leden het voordeel dat ze meer zicht op de eigen bereikte en te bereiken progressie hebben gekregen, ook kan het horen van de voorbeelden van anderen heel stimulerend werken.

Als je deze oefening hebt geprobeerd dan zou ik het leuk vinden om te horen of je hem nuttig vond.

Print Friendly, PDF & Email
Wat vind je van dit artikel?
  • Interessant (6)
  • Bruikbaar (2)